Select Page

revontulia-kamera

Etäomaisella voi päivän mittaan tulla ajatuksiin vaikkapa seuraavia kysymyksiä:

Onkohan seniori aamulla noussut sängystä?
Kotihoito kävi aamulla, kuinka seniori pärjää loppupäivän?
Kuinka yö on mennyt, onko ollut rauhaton?
Seniori ei vastaa puheluun, mitä teen?

SENIORIN AKTIIVISUUDEN VALVONTA

Valvontaan on saatavilla useita kaupallisia ratkaisuja. Ylensä voidaan sanoa, että mitä enemmän on laittaa rahaa, sitä monipuolisemman järjestelmän saa. Tarpeista riippuen voi riittää järjestelmä, jossa on yksi liiketunnistin ja yksi ovitunnistin joiden tiedoilla etäomainen voi seurata seniorin aktiivisuutta älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Kehittyneemmät järjestelmät voivat oppia seniorin päivittäisen ja viikottaisen aktiivisuuden ja ilmoittaa poikkeamista automaattisesti, eli päästä tilanteeseen, jossa etäomaiselle tulee viesti puhelimeen / sähköpostiin vain jos järjestelmä on huomannut normaalitilanteesta poikkeavaa.

Valmisratkaisuna löytyy esimerkiksi Sonera HealthCare ja OMAseniori-turvapalvelu.

”Tee se itse” asennukseen on saatavilla useita kotiautomaatio järjestelmiä, esimerkiksi D-Link Home. Mielenkiintoinen on myös kotimaisen Cozify ratkaisu, tämä vaatii kuitenkin hyviä tietoteknisiä taitoja.

Lähes kaikki järjestelmät vaativat laajakaista yhteyden ja tämän käyttöön modeemi-reitittimen. Valvontajärjestelmä itsessään ei välttämättä tarvitse nopeaa nettiyhteyttä, mutta jos käytetään lisänä valvontakameraa, on 4G hyvä valinta. Jos nettiyhteyden signaali on heikko, saadaan yhteys yleensä toimimaan lisäantenneilla.

Tarvittaessa voidaan hankkia erillinen UPS laite, jolla suojataan järjestelmä jännitepiikkejä, yli- ja alijännitteitä sekä sähkökatkoja vastaan.

PELKKÄ VALVONTA EI RIITÄ

Miten toimitaan tilanteessa, jossa etäomainen huomaa illalla seurannasta, ettei seniori ole kolmeen tuntiin liikkunut (tai automaattijärjestelmä ilmoittaa aktiivisuuspoikkeamasta)?

Yritetään soittaa seniorille, mutta puhelimeen ei vastata tai puhelimeen ei saada yhteyttä. Tässä vaiheessa etäomainen 500 km:n päässä alkaa huolestua.

Saatavilla on nettikameroita, joilla videokuvan katsomisen lisäksi voidaan keskustella. Tilanteeseen hain ratkaisun asentamalla web kameran, jossa mikrofoni ja kaiutin. Lisäksi kamera kääntyy 360° astetta, joten pääsen näkemään eri suuntiin.

Nyt jos en saa yhteyttä puhelimella, voin tarkastaa tilanteen kameralla ja vieläpä tarvittaessa keskustella seniorin kanssa,vaikkapa neuvoa laittamaan puhelimen lataustelineeseen, jotta saadaan puhelinyhteys.

KUINKA SENIORILLE APUA TARVITTAESSA?

Etukäteen kannattaa miettiä kuinka toimia. Mitään yhtä vastausta ei ole, alla on pari esimerkkiä kuinka minä olen järjestänyt asian.

Kuinka toimit, jos et ole puhelimella saanut yhteyttä senioriin ja kameralla näet hänen kaatuneena lattialle? Tampereella asuvalla läheiselläni on turvaranneke kaupungin kotihoidon järjestämänä ja kysyin heiltä asiasta. Vastaus oli että toimitan läheiseni allekirjoittaman valtakirja avunpyynnöstä kaupungin kanssa sopimuksen tehneelle turvapalvelu yritykselle ja näin toimin.

Entäpä kun tulee tilanne, jossa et ole puhelimella saanut yhteyttä ja kameralla et näe senioria? Minulla on Tampereella luottohenkilö, joka tarvittaessa käy katsomassa tilanteen.

SENIORIN YKSITYISYYS

Seniorin kanssa kannattaa etukäteen keskustelle valvonnasta ja miksi se halutaan laittaa. Ainakaan minun läheiseni oli hyvin suostuvainen järjestelmän asentamiseen.