Select Page

Hieman tietoa

Koulutuksesta, työstä, harrastuksista, taidoista

Tietotekniikassa olen projekti ihminen ja vaikka olen eläkkeelle, niin en minä töitä lopeta. Etätyötä olen tehnyt yli 20 vuotta ja tämä sopii minulle hyvin.

Asun vaimoni kanssa Kuhmon perukassa Lentuan luonnonsuojelualueen kyljessä. ”Laumaamme” kuuluu suomenpystykorvat Pimu ja Vilma sekä maatiaiskissa Martta. Elämme ”wanne be” omavaraistaloutta.

Osaaminen

Kotisivujen toteutus ja päivitys

Nykyaikainen toteutus : Tyylikäs, informatiivinen, nopea, responsiivinen ja hakukoneoptimoitu

Tietosuoja ja tietoturva kunnossa: Täyttää EU -tietosuoja-asetuksen, automaattipäivitykset, varmuuskopiointi sekä suojattu yhteys.

Teknikkaa: WordPress,  mukautetut ulkoasut (Divi teemat) ja verkkokauppa (Woocommerce)

Omia toteutuksia

Timoniemen Metsästäjät

Hunting.net

Perukka.fi

 

.NET OHJELMOINTIA

 Visual Studio, Vb.net eri versiot, Git …

Myös vanhemmat Visual Basic ohjelmat ja komponentit, ASP, SQL, XML, COM+

GRAFIIKKA

Photoshop kuvankäsittely, valokuvaus, 360º panoraamakuvaus, videokuvaus ja 3D animaatiot Maya ohjelmistolla. 

MUUTA

IT tuki

Erityisesti senioreille suunnattua apua ja koulutusta Kuhmon alueella

Projektin vetäjä, testaaja …

Olen ollut monessa mukana, joten tiedustele lisää!

Tietotekniikkamekaanikko

Laiteasennukset ja huollot, kokemusta IR-laser / IR-kamera ohjatuista järjestelmistä sekä kotiautomaatio toteutuksista.

Jäsenenä:

Timoniemen metsästäjät ry, sihteeri
Timoniemen Kyläyhdistys ry
Kainuun haukkuvatlintukoirat ry
Kennelliitto ry
Lapin Kullankaivajain Liitto ry

Muuta toimintaa

Omia IT-toteutuksia

Historiaa

2021

Timoniemen Metsästäjien sihteerinä sain perustiedot EU-tukien hakemisesta vastatessani Digi-Perukka hankkeesta. Perunat on istutettu, siikoja laskettu lisää kasvatuslampiin ja Perukka Cup kisaa hoitelen.

2020

Ohjelmoinnin lisäksi olen työskennellyt Kaesan Kotileipomossa kiireapulaisena tekemässä kakkuja, onhan minulla kondiittorin ammattitutkinto. Timoniemen Metsästäjien sihteerinä toimiminen tarjoaa mukavaa toimintaa vapaa-aikaan. Siikojen kasvatukseen vuokrasin naapurin kanssa Ahvenlammet. 

2019

Metsästyksen MM-kisat 2019 järjestetty. Toiminimi on telakalla ja teen pätkätöitä etätyöntekijänä.

2018

Simulaattorin jatkokehitystä, kotisivujen tekoa ja web-ohjelmointia, mm. tietojen hakua rajapintojen kautta sekä WordPress lisäosien tekoa. Lisäksi simulaattorimetsästyksen MM-kisojen suunnittelua vuodelle 2019.

2015-2017

Simulaattoreita on myyty sekä web -sivuja toteutettu ja päivitetty. Kotiautomaatioon tutustuin toimiessani isäni etäomaisena ja olin mukana vapaaehtoistoiminnassa auttaen ikäihmisiä netin käytössä. 60-luvun traktorilla on peltoja käännetty ja pyritään parempaan omavaraisuuteen.

2005-2015

Työt jatkuivat erilaisten projektien parissa. Harrastuksena kiersimme suomen kansallispuistot kuvaten 360° virtuaalikuvia. Vuonna 2009 totesimme ”etelä on nähty” ja muutimme Kuhmon perukkaan. Suoritin metsästyskortin, ohjelmoin metsästyssimulaattorin ja tein myyntiä varten monikielisen verkkokaupan. Kiertelin messuja järjestäen karhunmetsästyksen MM-kisoja.

1995-2005

Omia ohjelmistoja: DataBaker Pro leipomon tuotannonohjaus,  SmartThermo lämpötilavalvonta ja Reimari laskutusohjelma. Lisäksi toimin freelancer ja projektityöntekijänä eri yrityksissä sekä palkattuna työntekijänä ICL Inviassa ja Maatalouden laskentakeskuksessa.
ITE-taitelijana (sivut vuodelta 2004) päätyöni oli Niskavuoren tanssi.

1985-1995

2,5 vuotta meni purjehduksessa  maapallonympäri (sivut vuodelta 1996). Tämän jälkeen rakennutin uuden leipomon.  Perheeseen syntyi toinen poika. Tehtyäni 25000 täytekakkua totesin ”tämä on nähty” ja myin osuuten leipomosta siirtyen kullankaivajaksi Lemmenjoella. Rahojen loputtua opiskelin tietotekniikkamekaanikoksi erikoistuen ohjelmointiin.

1975-1985

Tein pari vuotta sekatöitä, kunnes perustimme Liisan Leipomon, jossa toimin johtajana suorittaen myös kondiittorin ammattitutkinnon. Menin naimisiin ja esikoinen syntyi -83. Harrastuksina luonto, valokuvaus ja purjehtiminen.

1957-1975

Lapsuus kului mukavasti naapurin kakaroitten kanssa ja nuoruuteen kuuluivat mopot, moottoripyörät ja tytöt. Koulunkäynti oli sivuseikka, suoritettua tuli kuitenkin keskikoulu ja ravintola-alan peruslinja.