Select Page

DigiSenior – Home ohjelma

Tämän ohjelman tein läheiselleni helpottamaan ds-kosketus-monitori-400arjen hallintaa, koska en löytänyt tilanteeseen sopivaa. Käytössä on iso kosketusnäyttö ja käyttäjä on saanut apua arkeen.

Nykyisin seniorit asuvat omassa kodissa mahdollisimman pitkään ja usein on tilanne, jossa omaiset asuvat eri paikkakunnalla, eivätkä voi olla paikalla päivittäin.

Seniorille voi iän karttuessa tai sairauden yllättäessä tulla hankaluuksia päivittäisten tehtävien ja toimintojen hallinnassa.
– Mikä päivä nyt on ja paljonko kello on?
– Kukahan on tänään tulossa ja koska?
– Mitä pitikään tänään tehdä?
– Koska lääkkeitä tulisi ottaa?

Muistutukset

Muistutukset kirjataan paikalliselle tietokoneelle (tai Google kalenteriin, vaati nettiyhteyden). Käytössä on myös viikon vakiokalenteri.

Tapahtumat näkyvät kellon alapuolella ja muistus voidaan määritellä annettavaksi väreillä, infoäänillä tai puheviesteillä ja käyttäjältä voidaa vaatia kuittaus.

Ohjelma voi tallentaa käyttäjän kuittaukset / kuittaamatta jättämiset, ja näistä voidaan myös lähettää tieto lähiomaisella.

Valokuvat

Valokuviin voidaan koota kuvia seniorin elämänvaiheilta sekä ystävistä ja perheenjäsenistä. Tavatessaan uusia ihmisiä (kodinhoitajat voivat vaihtua tiuhaankin), on kuvia mukava näyttää tutustumisen yhteydessä.

Vieraskirja

Vieraat voivat kirjata tervehdyksensä sekä mahdollisia viestejä omaisille, vaikkapa kalenteriin lisättävän tapahtuman tiedot

Laajennettavuus

Ohjelmisto toimii Windows käyttöjärjestelmässä ja jos käytössä on nettiyhteys voi seniori taitojensa mukaan käyttää kaikkia muitakin Windows ohjelmia.

Tietokoneeelle voidaan asentaa etätukiohjelma, jolloin etäkäyttäjä voi tarkastaa päivän toiminnot ja vaikkapa avata videopuhelun seniorin puolesta.

Jos asuntoon on laitettu aktiivisuusseuranta (liike- ja ovianturit), voidaan ohjelmassa näyttää tiedot **.

Jos ikäihmisellä on paikannusseuranta, voidaan sijainti katsoa ohjelmasta **.

** Vaatii järjestelmän, jossa tiedot on nähtävissä nettisivulla.